Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bart Simpson

20. 11. 2010


Celé jméno : Bartholomew Jo-Jo Simpson
Přezdívka : El Barto
Věk : 10
Výška : 91 cm
Alergie : Máslové bonbony, krevety
První slovo : Ay caramba (Aj karamba)
Časté hlášky : Ay caramba, sežer moje trenýrky
Bydliště : Evegreen Terrace 742, Springfield, USA.
Zaměstnání : Student 4.třídy Springfieldské základní školy
Nejlepší přítel : Milhouse Van Hauten, Spasitel (jeho pes)
Idol : Klaun Krusty
Úhlavní nepřítel : Levák Bob (Sideshow Bob), pan Dement
Nepřátelé : Nelson Muntz, Jimbo Jones, Dolph a Kerney
Zájmy : Falešné telefonáty k Vočkovi, sledování legračního pořadu Klauna Krustyho, sledování brutálního seriálu The Itchy a Scratchy, ježdění na skateboardu.

Zajímavosti : Je absolventem vojenské školy, objevil kometu (meteorit), rád se na budovách apod. podepisuje sprejem El Barto, vzkřísil mrtvé, pleny nosil dlouhých pět let.

 Bart je pravý desetiletý rošťák - dokonce i sprejer s přezdívkou "El Barto", kterého nejvíce nenávidí Levák Bob. Mezi jeho zájmy patří jěždění na skateboardu, falešné telefonáty k Vočkovi a sledování televize. Vzorem je pro něj Šáša Krusty, kterému již nesčetněkrát pomohl. Co se kamarádu týče, často po svém boku má brýlatého Milhouse.

 

Bart Simpson

V angličtině slovo brat znamená spratek. Tak že by na tom něco bylo? To snad ne. Bart je sice rošťák, ale v jádru není zlý a všichni ho mají rádi. Patří mezi hlavní postavy celého seriálu. Pojďme společně zjistit o tomto chlapci něco víc…

Bart Simpson

Nejraději je se svým kamarádem Milhousem. Obdivuje klauna Krustyho, každý den sleduje jeho televizní show a pokoj má vyzdobený jeho plakáty a upomínkovými předměty. Nezčetněkrát už také Bart Krustyho zachránil před kriminálem a před smrtí. Přesto to zatím na přátelství nevypadá. Krusty, idol všech dětí ze Springfieldu, totiž paradoxně děti nemá zrovna moc v lásce.

S Bartem se nikdy nebudete nudit. Je to zajímavá postava a jedna z těch, bez kterých si seriál ani nedokážeme představit. Rád si dělá z jiných legraci. Např. volá do Vočkova baru a shání se po smyšlených lidech. Vočko se pak celé hospody zeptá: „Je tu pan Vylí Zanej?“

V reálném světě sbírá jedno ocenění za druhým. Podle časopisu Time je 46. nejvlivnější osobností dvacátého století a týdeník TV Guide ho označil za jednu z největších animovaných postav všech dob.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář