Jdi na obsah Jdi na menu
 


charaktery

23. 11. 2010

 

 Julius Dlaha

Julius Dlaha je doktor, který se zasměje skoro každé větě, kterou povíte. Miluje peníze a pacienty, kteří nezaplatí z nemocnice nepustí, dokud se neprokáží alespoň nějakým pojištěním. V Americe ho mluví Harry Shearer a u nás Bohuslav Kalva. Zajímavostí je, že v originální verzi se jmenuje Dr. Julius Hibbert.

 

    Šáša Krusty

Šáša Krusty je ten, kdo baví springfieldské děti ve své show. Nebojí se tu všelijak ztrapnit svého kolegu Leváka Mela a také má v oblibě předvádět různé grimasy. Krustyho otec je Žid, stejně jako on sám. Má také dceru Sophii. Šáša se nebrání různým omamným látkám a má rád zapalování cigaret penězi. Přebýval jednu dobu u Simpsonových, což potěšilo Barta, neboť je jeho zarytým fandou. Jeho klasická hláška je ,,Hey Hey!” Když ji vyřkne, všechny děti se popadají za břicho (většinou). Krusty má svůj fast food Šáša Burger, kterému taky dělá reklamu. Po natočení propagace však svoje sendviče bez otálení vyplivne.

 

    Milhouse Van Houten

Milhouse je nejlepší Bartův kamarád, který má modré vlasy a červené brýle. Svých rozvedených rodičů (Kirka a Luan) je jediným dítětem. I když mu je deset, je velmi slabý a počůrává se. I přes své odpudivé vlastnosti se však snaží sbalit Lízu.

 

    Clancy Wiggum

Šerif Wiggum je obézní hlava springfieldské policie, která "dává pozor" na pořádek. Nejradši je však zalezlý u sebe v kanceláři na policejní stanici, kde sleduje televizi a upíjí kafe. Mezi jeho pomocníky (strážníky) patří Eddie a Lou.

 

    Jeff Albertson

Jeff "komiksák" Albertson je tlustý samotářský sběratel komiksů, baseballových kartiček a divák všech různých seriálů a filmů. Často ho můžete vidět v jeho obchodě Android´s Dungeon, kde zmíněné komiksy prodává. Některé ale za neuvěřitelně přehnanou cenu.

 

    Kent Brockman

Právě od Kenta Brockmana, moderátora zpravodajství Kanálu 6, se lidé Springfieldu dozvídají ty nejžhavější novinky nejen z města. Do svého pořadu SMARTLINE si vždy pozve nějakou osobu, kolem které se točí nějaká nová kauza. Kent je alkoholik, který má spoustu peněz a mnohdy i „nevymáchanou hubu“. Stal se mj. už devátým člověkem, který přebýval v domě Simpsonových. Jeho největší nepřítel je Arnie Pie, se kterým se mnohdy pohádá i během přímého přenosu.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář