Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harry Potter a Princ Dvojí Krve

20. 11. 2010

 

DÉLKA FILMU: 153 minut a 19 sekund - z toho 12 minut ve 3D formátu (pouze v 3D kinech!)

 
Filmování Prince dvojí krve začalo 17.9 2007.Režírovat ho bude opět David Yates. Bylo potvrzeno, že hlavní trio - Dan Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint - se znova objeví ve svých rolích. Podle plánu by měl film přijít do kin 21.listopadu 2008. AKTUALIZACE: FILM BYL POSUNUTÝ AŽ NA 17. ČERVENCE 2009. Do českých kin se film dostane již 16.července!

 

Víte že:

  • Film začne úplně jinak než knížka? První scéna filmu bude patřit zničení mostu Smrtijedy v Londýně. V knížce se o tomhle poue mlvuilo ale ve filmu uvidíme scénu naživo!
  • Ve filmu se opět vrací Famrpál! Ano tato oblíbená kouzelnická hra se ve filmech naposledy objevila ve filmu Vězeň z Azkabanu.
  • V šestém díle se objeví několik nových tváří.Zde je jejich seznam:
  • Profesor Křiklan- Kdo četl knížku, ví o koho se jedná. Tohoto nového učitele lektvarů si zahraje Jim Broadben.
    Levandule Brownová- Ronovu přítelkyni ve filmu stráví Jessie Cave.
 
  • Z filmu byla vystřižena bitva o Bradavice. Proč? No je to hlavně kvůli tomu že se v sedmičce už podobná bitva odehrává tak aby se ve filmech tolikrát neopakovala.
  • Z filmu byl rovněž vystřihnuta snad nejdojemnější část ze všech dílů Harryho Pottera - Brumbálův pohřeb.
  • Naopak se objeví zcela nová scéna a to bitva v Doupěti (Doupě je dům Weasleyových pro ty co to neví) Možná budete namítat že tahle bitva se má uskutečnit také v sedmičce. Ano v knížce se sktuečně objevuje podobná bitva jenže ve filmu HP a relikvie smrti tuhle scénu vystřihli a dali jí už do šestky
  • Tom Felton (Draco Malfoy) při natáčení scény s kletbou Sectusempra musel proležet několik hodin ve falešné krvi a vodě. Na sobě měl protetický hrudník, ze kterého se pumpovala krev, a po každém záběru se musel umýt a usušit si vlasy, aby mohl zpátky na plac.
  • Teprve osmnáctiletý Robert Knox, představitel Marcuse Belbyho, se nedožil premiéry filmu. Zemřel více než rok před ní, když byl brutálně napaden a ubodán k smrti 24. května 2008.
  • Dále by se měl šestý film opět natáčet v Gloucesterské katedrále.Tak tomu bylo v Tajemné komnatě.Vypadá to že Bradavice se vrácí do původí(a podle mě lepší podoby)z prvního a druhého dílu.

DVD:

DVD Harry Potter a Princ Dvojí krve se v ČR A SK dočkáme již 25.listopadu.
Vydání v dalších zemích:
 
Francie - 18. listopadu
Německo - 20. listopadu
ČR A SK - 25. listopadu
Austrálie - 30. listopadu
Anglie - 7. prosince
USA - 8.prosince
 
 
 
K vydání se chystají celkem tři verze:
 
Obyčejné jednodiskové DVD
 
www.adam-potter.blog.cz
Dvou diskové DVD s těmito bonusy:
Zákulisím filmu nás převedou Matthew Lewis (Neville Longbottom) a Alfred Enoch (Dean Thomas). Zábavným způsobem bychom měli spatřit herecké obsazení z filmu, které bude představeno zase o něco blíže a navíc nám duo herců přiblíží práci produkčního týmu.
(délka 28 minut 30 sekund)

• Minutové rozcvičky: Herci během 60 sekund přiblíží osobnost jejich filmové postavy, minulost, vztahy s ostatními postavami a jiné vlastnosti. Stihnout to všechno musí, dokud jim nevyprší určený čas. (délka 6:43)

• Na co myslíš: Jde o spot moderovaný Tomem Felton (Draco Malfoy), který bude hercům klást otázky. Ti budou muset bleskově odpovědět, co "mají rádi" a co naopak příliš "nemusí". (délka 6:41)
A navíc jak DVD tak i Blu- Ray edice bude obsahovat digitální kopii filmu, bonusy v podobě krátkých videí s herci, štábem, s videem ze života spisovatelky J. K. Rowlingové, samozřejmostí jsou také vystřižené scény a sneak peek o zábavním parku Wizarding Wolrd of Harry Potter.www.adam-potter.blog.cz
Blu-ray edice
 
Bude obsahovat ještě o něco víc než DVD. jak vidíte níž budete si moci vybrat ze dvou obalů. Buď s Harrym a Brumbálem jako na DVD verzi a nebo Snapea s Dracem
 
Navíc si budete moci zapnout komentář herců který se objeví během filmu v malém okně:
 
 

Reklama

HP6 FILM: Harry se společně s Brumbálem vydá hledat vitéaly , aby zničili Voldemorta.

BRUMBÁL ZEMŘE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář